Lidl komt in actie voor de wilde bij

Supermarktketen Lidl komt ook in 2019 in actie voor het behoud van bijen. Dat doet de supermarkt in samenwerking met Nederland Zoemt. Lidl omarmt het welzijn van de bij al ruim anderhalf jaar en zorgt met haar leveranciers dat gewassen van Hollandse bodem verder verduurzaamd worden. Dat betekent onder andere gewasbeschermingsmiddelen verminderen en meer bloemrijke gebieden creëren. Daarnaast opent Lidl dit voorjaar nog haar eerste bijvriendelijke filiaal in Huizen. 

Groente en fruit is afhankelijk van een gezonde populatie van de bij. Lidl steunt daarom de bij door bijvoorbeeld meer groen te planten in gemeentes en binnenkort ook bij haar eigen winkels. Zo wordt in Huizen begin mei het eerste bij-vriendelijke filiaal geopend. Deze winkel heeft een bijenhotel, veel groen in de omgeving en zelfs op het dak. De groenvoorzieningen trekken bijen aan. De supermarktketen biedt klanten ook de mogelijkheid om de gehele maand april het statiegeld te doneren voor het behoud van de bijenpopulatie. Met de opbrengst worden door heel Nederland bijvriendelijke bomen geplant. Ook worden klanten opgeroepen om dit weekend mee te doen aan de Nationale Bijentelling van Nederland Zoemt. “Het gaat niet goed met de wilde bijen in Nederland, en daarom komen we met Nederland Zoemt in actie door te zorgen voor meer voedsel en nestgelegenheid voor bijen. Dat Lidl ons hierbij helpt door dit onderwerp onder de aandacht te brengen van klanten en samen met ons zorgt voor meer bijvriendelijk groen in Nederland vinden we geweldig”, aldus Dorien Ackerman namens Nederland Zoemt.

Kijk voor meer informatie op lidl.nl/nederlandzoemt