Odin Zoemt in op de honingbij

Odin start landelijke campagne voor honingbij!

Tijdens Meimaand Bijmaand staat Odin in het teken van sponsorbijdrages en -workshops

Stel je voor dat je een bij bent. Hoe zou dat zijn? Voor de derde keer organiseert Odin de Meimaand Bijmaand. Dit jaar nodigt Odin consumenten en winkeliers uit om zich te verdiepen in het leven van honingbijen en andere insecten, en hoe we ze kunnen steunen in deze voor hen moeilijke tijden. Met een sponsoractie hoopt Odin bovendien 35 nieuwe bijenkasten neer te kunnen zetten bij biologische en biodynamische boeren, waar de Odin imker bijenvolken op natuurlijke wijze verzorgt.

Help de bij, sponsor een bijenraampje

Merle Koomans van den Dries (directeur Odin): “Tijdens de Meimaand Bijmaand kunnen onze klanten van 6 mei tot en met 2 juni honingbijen helpen door voor € 15 een bijenraampje uit een bijenkast te sponsoren. Deze raampjes worden in een Odin bijenkast gehangen, zodat bijen daar honingraten op kunnen bouwen. Iedere volle bijenkast komt op een biodynamische of biologische boerderij te staan, met de namen van de sponsoren op de kast. Groothandelsklanten van Odin zijn ook van harte welkom om mee te doen met deze actie.”

Bijenworkshops

Tijdens de Meimaand Bijmaand organiseert Odin ook bijenworkshops op biodynamische boerderijen en in winkels. Tijdens de boerderijworkshops ontmoeten deelnemers de Odin bijenvolken en gaan ze met de boer in gesprek over de bijen en hun leefomgeving. In de winkelworkshops wordt alles verteld over hoe bijen leven, wat ze nodig hebben en wat een biodynamische imker doet.

Kunsthal

Ook dit jaar werkt Odin weer samen met de Kunsthal in Rotterdam, waar Odin bijenvolken sinds een aantal jaren naar volle tevredenheid van bijen en museum op het dak wonen. Er zijn rondleidingen naar de bijenkast op het dak van de Kunsthal. Daarnaast werkt Odin mee aan een uniek kunstwerk van honingraten, van de kunstenaar Libertiny.

Odin imkerij

Door meer bijen op boerderijen wil Odin bereiken dat het agrarische landschap natuurlijker en bij-vriendelijker wordt, zodat het met alle insecten beter gaat. Sinds 2010 verzorgt Odin imker Jos Willemse samen met boeren en vrijwilligers Odin bijenvolken op biologische en biodynamische boerderijen. Dat zijn plekken waar het voor de bijen goed toeven is, omdat er geen chemische middelen gebruikt worden en meer aandacht en ruimte is voor natuurlijke elementen op het bedrijf. Jos begeleidt de deelnemende boeren bij het bijenhouden en geeft advies over hoe hun land insectvriendelijk ingericht kan worden. Verder verzorgt hij cursussen, workshops en informatieavonden.

Meer informatie en aanmelden voor workshops via Odin.nl.