Webinar: laat jouw gemeente zoemen

Webinar: laat jouw gemeente zoemen

Wil jouw gemeente graag bijvriendelijk worden en zoek je naar inspirerende voorbeelden en tips? Doe dan mee met het webinar ‘Laat jouw gemeente zoemen’ op donderdag 8 juni van 15.30 uur tot 16.45 uur. Het webinar is vooral bedoeld voor gemeentemedewerkers die werken aan het tot uitvoering brengen van bijvriendelijk beleid.

De bijvriendelijke aanpak van Gouda
Gouda is verkozen tot bijvriendelijkste gemeente van 2023. De gemeente zet niet alleen in op voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen en beheer. Ook actieve bewoners spelen een belangrijke rol. Gouda leidt Tuinambassadeurs op, inwoners die tuineigenaren helpen met het groener en biodiverser maken van hun tuin of balkon. Ecoloog André van Kleinwee van de gemeente Gouda vertelt in dit webinar over de succesvolle aanpak.

Toolkit ‘Hulp voor bestuivers’
Hoe help je bestuivers het beste? In de online toolkit ‘Hulp voor bestuivers’ staan instrumenten en tips voor onder meer gemeenten, provincies en bewoners op een rij. Bijvoorbeeld tips voor inrichting en beheer van gebieden en een overzicht van bestaande bijeninitiatieven. Sabine van Rooij, onderzoeker Groene Infrastructuur en gebiedstransities van de Universiteit Wageningen, vertelt over de verschillende instrumenten waar je als gemeente gebruik van kunt maken.

Aanmelden
Het webinar vindt plaats via Zoom. Meld je aan via dit aanmeldformulier. Je ontvangt dan een paar dagen van tevoren de Zoomlink per mail.