Bijenwerkdag

Dit jaar vindt de Bijenwerkdag plaats op 15 en 16 maart. Hou deze pagina in de gaten voor meer informatie. Benieuwd naar een sfeerimpressie van vorig jaar?

Bekijk de video

Doe mee op de Bijenwerkdag!

De handen uit de mouwen voor de wilde bij op de Bijenwerkdag, 15 en 16 maart 2019.

Wilde bijen zijn heel belangrijk voor onze voedselvoorziening én voor het behoud van de natuur. Tachtig procent van alle Nederlandse plantensoorten is afhankelijk van bestuiving door wilde bijen en andere insecten. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 358 soorten is bedreigd. Om de wilde bijen te ondersteunen organiseren de provinciale Landschapsbeheerorganisaties samen met vele vrijwilligers en in samenwerking met Nederland Zoemt op 15 en 16 maart voor de tweede keer de Bijenwerkdag.

Dus wil je meehelpen aan het bouwen van bijenhotels, open zandplekken creëren of steilwandjes aanleggen? Of wil je kruiden, bloemen, struiken of bomen planten voor een betere voedselvoorziening voor de wilde bij? Meld je dan aan bij een van de locaties in het land!

 

Locaties Bijenwerkdag 2019

In bijna alle provincies wordt op 15 en 16 maart een Bijenwerkdag georganiseerd. Klik hieronder om de locaties in jouw provincie te bekijken.

Friesland
Groningen
Drenthe
Overijssel
Flevoland
Noord-Holland
Zuid-Holland
Utrecht
Gelderland
Zeeland
Noord-Brabant
Limburg

 

Bijenwerkdag