Het gaat niet goed met de wilde bij. Zonde, want bijen zijn heel belangrijk voor ons groente en fruit. Jouw school kan de wilde bij helpen. Hoe? Vraag een gratis bloembollenpakket van Nederland Zoemt aan! Bloeiende bloemen uit bloembollen bieden in het vroege voorjaar het perfecte eerste voedsel voor de eerste bijen en hommels die uit hun eitjes kruipen. In het pakket zitten biologische bloembollen die geplant kunnen worden op het schoolplein, een lespakket met vier lesbrieven, een zoekkaart, kleurplaat en een bijenposter. Het lespakket is zo samengesteld dat de lessen geschikt zijn voor onder- en bovenbouw. Leuk en leerzaam voor álle leerlingen!

Lidl organiseert ook dit jaar weer een statiegeldactie. Met de opbrengst maken wij bloembollenpakketten voor basisscholen. We hopen dat er genoeg statiegeld wordt gedoneerd om alle scholen die zich aanmelden een pakket te kunnen toesturen. Lukt dat niet, dan worden de pakketten verloot onder de aangemelde scholen.

Help je mee om schoolpleinen om te toveren tot bloeiende en zoemende plekken? Meld je dan hieronder aan. Aanmelden kan tot en met 30 juni 2022.

  • Gegevens contactpersoon

  • Gegevens school

  • In één van de pakketten verstoppen wij een gouden bloembol. Vind jij die in jouw pakket? Dan wint jouw school een extra prijs! Tijdens de uitreiking van de prijs komen we graag langs om video-opnames te maken.
  • Bekijk de privacyverklaring van IVN en/of Natuur & Milieu.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.