Nationale Natuur Filmwedstrijd WFFR

Doe mee aan de Nationale Natuur Filmwedstrijd van WFFR en maak kans op toffe prijzen!

Ga terug naar het overzicht

Ben je tussen de 8 en 16 jaar en houd je van filmpjes maken en buiten zijn? Doe dan nu mee aan de Nationale Natuur Filmwedstrijd van WFFR. Maak een filmpje van de natuur dichtbij jouw huis. Als je wint, vertonen we jouw film in een volle bioscoopzaal op het grote doek. Dat gebeurt in oktober 2018 tijdens het Wildlife Film Festival Rotterdam, het grootste natuurfilmfestival van ons land. De allerbeste film krijgt de WFFR Flamingo Award. Daarnaast maakt je nog kans op andere vette prijzen! Benieuwd hoe je mee kunt doen? Kijk dan op de website.

Beeld zegt meer

Een muis in de schuur, of een dikke vette spin op je kamer. Een prachtige boom in het park of mooie waterplanten in de sloot. Kleine beestjes onder een tegel in de tuin of een fluitende vogel in de buurt. In beelden kunnen je heel goed uitleggen wat natuur betekent, dichtbij huis of ver weg. Dit jaar vragen ze speciale aandacht voor de wilde bij. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor de bestuiving van 80% van de planten, struiken en bomen en zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland.

De wedstrijd

De wedstrijd start op 1 juni 2018 en je moet je filmpje voor 28 september 2018 inzenden. Op www.nationalenatuurfilmwedstrijd.nl staat alle informatie over de wedstrijd en krijg je tips hoe je het beste een filmpje kunt maken.