Statiegeldactie bij Lidl voor de wilde bij

Bekijk de video
Ga terug naar het overzicht

Doneer je statiegeld bij Lidl voor bijvriendelijke bloembollen

Supermarkt Lidl komt ook dit jaar weer in actie voor de wilde bij. Vanaf 1 juli t/m 31 augustus kun je je statiegeld doneren aan Nederland Zoemt. Met de opbrengst gaan we bijvriendelijke bloembollen uitdelen aan basisscholen in Nederland in het najaar van 2022. Hoe meer flessen er worden ingeleverd, hoe meer bloembollenpakketten we kunnen uitdelen.

De bloembollen dienen als eerste voedsel voor de wilde bij in het voorjaar en dat is hard nodig. Het gaat niet goed met de bij en dat terwijl 80% van ons groente en fruit afhankelijk is van bestuiving door bijen en andere insecten. Zonder de bij geen appel, peer, aardbei, tomaat en pompoen.

Ook de telers van groente en fruit zetten zich in voor de bij. Samen met hun leveranciers werkt Lidl aan de verduurzaming van groente en fruit door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen en meer bloemen te zaaien. Ook gaan ze aan de slag met meer groen rondom hun winkels.

Bloembollenpakket ontvangen?
We organiseren weer een scholenactie waarbij we gratis bloembollenpakketten en lesbrieven uitdelen. Wil jij meedoen samen met je klas? Meld je aan!

Waarom zijn bijen belangrijk voor de bestuiving?

Mede mogelijk gemaakt door: