Notice: Undefined variable: external in /var/www/www.nederlandzoemt.nl/public/wp-content/themes/nl-zoemt/functions/shortcodes.php on line 42

Nederland Zoemt komt in actie voor de wilde bij. Dat is nodig, want van de 358 soorten in Nederland is de helft met uitsterven bedreigd. Dat heeft natuurlijk grote gevolgen voor natuur in Nederland, maar ook voor mensen. Een groot deel van onze groenten, fruit en andere eetbare gewassen is namelijk afhankelijk van wilde bijen.

Ook als gemeente kun je een heleboel doen voor wilde bijen. Effectief bijvriendelijk groenbeheer draagt bij aan veel voedsel en nestgelegenheid voor wilde bijen. Daarnaast kan de gemeente ook inwoners betrekken bij het creëren van een bloeiend bijenlandschap en hen meenemen in het belang van een groene tuin.

Om de gemeente op weg te helpen, ontwikkelde Nederland Zoemt deze Laat je Gemeente Zoemen tool, waarmee je in een korte set vragen zicht kunt krijgen op de huidige situatie. Daarnaast krijg je tips om aan de gang te gaan met het bijenlandschap. Via de handige PDF kun je daarna zelf de huidige situatie verder analyseren en samen doelen stellen voor jouw gemeente.

Doe de test

 

 

Deze tool is mogelijk gemaakt door een bijdrage van UE Stichting.
In samenwerking met: